Cyklistforbundet

Alle børn cykler

100.000 kr.

Når vi hjælper vores børn og unge til at cykle i hverdagen, hjælper vi dem både til et sundt og aktivt liv og til bedre trivsel. Med den årlige skolecyklingskampagne ’Alle Børn Cykler’, der løber af stablen i efteråret på folkeskoler, fri- og privatskoler over hele landet, hjælper Cyklistforbundet hvert år titusindvis af børn op på cyklen. Nu søger forbundet støtte til at styrke kampagnen, så den når ud til flere børn og er med til at vende udviklingen med stadig færre børn og unge, der cykler i hverdagen.

I Cyklistforbundet er man dybt bekymrede over den faldende cykling blandt vores børn og unge, som er en bombe under vores sundhedstilstand. Cykling anbefales af de danske sundhedsmyndigheder som en god
måde til at få bevægelse og dermed større sundhed og trivsel ind i børn og unges hverdag. Samtidig
grundlægges gode, sunde hverdagsvaner med Sundhedsstyrelsens ord i barndommen. Den manglende
cykling i hverdagen risikerer dermed at få endog meget store konsekvenser i børn og unges liv fremover.

Ambitionen er, at vende den negative udvikling og gøre cyklen til hverdagens transportmiddel for langt flere børn og unge end i dag. Det handler bl.a. om at vise de gode oplevelser og den frihed, det giver at kunne transportere sig selv. En frihed, der i øvrigt også gælder børnenes forældre, når de ikke behøver at være ’taxachauffører’ for deres børn til skole, fritid og venner.

Kort om Cyklistforbundet

Cyklistforbundet er en trafikpolitisk interesseorganisation, der arbejder for at sikre bedre cykelinfrastruktur, øge trafiksikkerheden for cyklister og fremme cykling som en bæredygtig transportform. Cyklistforbundet er også engageret i at skabe opmærksomhed omkring cyklisme som en sund og miljøvenlig transportform. Organisationen arbejder blandt andet med politisk lobbyarbejde, kampagner, erhvervssamarbejder samt informationsformidling for at styrke cyklisters vilkår, øge cyklisme og skabe et mere cykelvenligt samfund.

Cyklistforbundet blev etableret helt tilbage i 1905 som Dansk Cyklist Forbund (senere omdøbt til Cyklistforbundet) med det formål at fremme cykling som transportmiddel og forbedre forholdene for cyklister i Danmark. Med i dag mere end 13.000 medlemmer og over 40 lokale afdelinger, repræsenterer Cyklistforbundet 4,5 millioner cyklister i landet. Organisationens primære fokusområder inkluderer forbedring af cykelinfrastruktur, øget trafiksikkerhed og fremme af cykling som bæredygtig transport.

Årligt deltager mange hundrede tusinde både voksne, børn og unge i en række af forbundets landsdækkende kampagner som “Vi Cykler til Arbejde,” “Vi Kan Cykle,” og “Alle Børn Cykler.” Lokalt arbejder forbundets mange afdelinger med trafiksager, cykelfremme og arrangerer cykelture og mange andre typer engagerende arrangementer.

Organisatorisk er Cyklistforbundet bygget op som en medlemsorganisation med en generalforsamling (Landsmødet) som det højeste organ. Her mødes medlemmer fra hele landet for at debattere, udstikke retningen for det kommende års arbejde (arbejdsprogrammet) samt vælge Hovedbestyrelsen og godkende budget og regnskab. Hovedbestyrelsen leder og træffer beslutninger på vegne af forbundet, og et sekretariat håndterer daglig drift og projektimplementering baseret på det vedtagne arbejdsprogram. Medlemmerne har indflydelse på organisationens retning og beslutninger, ligesom Cyklistforbundet er repræsenteret i en lang række eksterne organisationer, råd og udvalg.

Økonomisk støttes Cyklistforbundet primært af fonds- og puljebevillinger øremærket til specifikke projekter og kampagner, samt medlemskontingenter og personlige støttebidrag.